Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, Αγαπητοί φίλοι,

Το Αλμπουμ των φωτογραφιών σε ηχοθέαμα https://youtu.be/9a_CH5QNdAY

Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για τη συμμετοχή σας και τη σημαντική συμβολή σας, στο συνέδριο με θέμα: «Νότια Πελοπόννησος: Από την Σπάρτη, στη Μεσσήνη, στον Μυστρά και στη Μάνη – Ένα Διαχρονικό Ιστορικό Οδοιπορικό». Το συνέδριο, ήταν υπό την αιγίδα των Δήμων Σπάρτης, Καλαμάτας και Ανατολικής Μάνης, και, επικουρήθηκε από το Πνευματικό Κέντρο Σπάρτης και πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου - Βιβλιοθήκης Σπάρτης.

Ήταν κοινός μας στόχος να επικοινωνήσουμε την ύπαρξη του νεοσύστατου κέντρου μας και δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να το κάνουμε, παρά τιμώντας τις αλησμόνητες πατρίδες, μια που η ιστορική μνήμη είναι ένας απ' τους σημαντικούς πυλώνες του.

Καμία προσπάθεια δεν ήταν μικρή, όλοι είχαν τη θέση τους, όλοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Υπήρξε σχεδιασμός, επί τόπου έρευνα και άψογος συντονισμός των ενεργειών μας.

Οι ομιλητές ήταν εμπεριστατωμένοι, επιπλέον μετέδωσαν τη γνώση τους με βαθύ συναίσθημα σε ένα κοινό εξαιρετικά προσηλωμένο.

Ο συντονισμός της κας Φλέσσα υπήρξε υποδειγματικός, αφού ακόμα και κάποιες μικρές αλλαγές που αναγκάστηκαν να γίνουν -λόγω ανωτέρας βίας- στο πρόγραμμά μας, ξεπεράστηκαν χωρίς να επηρεαστεί η εκδήλωσή μας.

Με τη βοήθεια και των χορηγών μας, το αποτέλεσμα ήταν άψογο. Το διήμερο ήταν γεμάτο, το μέρος ιδανικό και καταφέραμε να κλείσουμε αυτή μας την εξόρμηση, με μία ξενάγηση φροντισμένη και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφήνοντας όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους πολύ ευχαριστημένους απ' τη συνολική φροντίδα του Κέντρου.

Αποδείξαμε ότι ξέρουμε και ότι μπορούμε. Μένει να συνεχίσουμε τον καλό δρόμο για τη μετάδοση των ιδεών μας.

Συντονισμένοι και όλοι μαζί. Διότι, όπως φάνηκε, κανείς δεν περισσεύει.

Όλοι έχουν τη θέση τους κι όλοι βάζουν το λιθαράκι τους, χτίζοντας ένα μέλλον καλύτερο για τη χώρα μας και για τα παιδιά μας. Κοιτώντας μπροστά, ξεκινάμε τις προετοιμασίες για τα επόμενα.

Εδώ προβάλλουμε στιγμιότυπα από την ωραία μας εκδήλωση.

Σας ευχαριστώ Αναστάσιος Μπασαράς, Πρόεδρος του Κέντρου Αριστείας Ακρόπολις


Βίας ο Πριηνεύς: Άκουγε πολλά, μίλα την ώρα που πρέπει.

Θαλής o Μιλήσιος: Καλύτερα να σε φθονούν παρά να σε λυπούνται.

Κλεόβουλος ο Λίνδιος: Το μέτρο είναι άριστο.

Περίανδρος ο Κορίνθιος: Οι ηδονές είναι θνητές, οι αρετές αθάνατες.

Πιττακός ο Μυτιληναίος: Με την ανάγκη δεν τα βάζουν ούτε οι θεοί.

Σωκράτης: Εν οίδα ότι ουδέν οίδα. Ουδείς εκών κακός.

Θουκυδίδης: Δύο τα εναντιότατα ευβουλία είναι, τάχος τε και οργήν.

Πλάτων: Άγνοια, η ρίζα και ο μίσχος όλου του κακού. 

Αριστοτέλης: Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων.