Προχθές ακούσαμε τον υποψήφιο πρόεδρο της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, τον αντίπαλο του προέδρου Ερντογάν στις επόμενες εκλογές, να δηλώνει πως νησιά του Αιγαίου είναι υπό Ελληνική κατοχή και να προκαλεί τον Ερντογάν λέγοντας του «Ερντογάν πήγαινε να τα πάρεις όπως ο Ετζεβίτ στην Κύπρο».

Να θυμηθούμε πως ο Κιλιντσάρογλου, πριν μερικούς μήνες την 13/9/2022, στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος, ανέφερε επί λέξει: «Εκείνα τα νησιά είναι υπό κατοχή. Γίνεται η κατάληψή τους, το είπα συνέχεια όλα αυτά γίνονται ενάντια στη Συνθήκη της Λωζάννης. Για όλα αυτά τα νησιά δεν είπαν τίποτα. Τώρα όμως που η οικονομία είναι χάλια, ο κόσμος είναι εξαθλιωμένος. Λέει συνέχεια θα έρθω μια νύχτα, θα έρθω ξημερώματα. Τι θέλει δηλαδή να του στείλουν πρόσκληση: παρακαλώ ελάτε; Εάν έχεις θάρρος, αν έχεις δύναμη, πηγαίνεις!».

Η Τουρκία, με οποιοδήποτε στην εξουσία, ιδιαίτερα τώρα μετά τους καταστροφικούς σεισμούς, με τις χιλιάδες άστεγους Τούρκους και τα εκατομμύρια πρόσφυγες θα απειλεί την Ελλάδα, την Ε.Ε. και δεν θα πάψει να ονειρεύεται μία νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Οι επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Κύπρο, είτε με δηλώσεις σαν τις παραπάνω, είτε με απειλές και με ενέργειες στις ΑΟΖ γειτονικών χωρών, θα συνεχίζονται και συνεχώς θα εντείνονται.

Η Τουρκία, συνεχώς από το 1996, προκαλεί και απειλεί τη χώρα μας, δείχνει τι επιζητεί και λέει ξεκάθαρα σε όλο τον κόσμο πως θέλει να επεκταθεί στη «γαλάζια πατρίδα» και δηλώνει πως αυτό είναι θέμα θάρρους και δύναμης.


Βίας ο Πριηνεύς: Άκουγε πολλά, μίλα την ώρα που πρέπει.

Θαλής o Μιλήσιος: Καλύτερα να σε φθονούν παρά να σε λυπούνται.

Κλεόβουλος ο Λίνδιος: Το μέτρο είναι άριστο.

Περίανδρος ο Κορίνθιος: Οι ηδονές είναι θνητές, οι αρετές αθάνατες.

Πιττακός ο Μυτιληναίος: Με την ανάγκη δεν τα βάζουν ούτε οι θεοί.

Σωκράτης: Εν οίδα ότι ουδέν οίδα. Ουδείς εκών κακός.

Θουκυδίδης: Δύο τα εναντιότατα ευβουλία είναι, τάχος τε και οργήν.

Πλάτων: Άγνοια, η ρίζα και ο μίσχος όλου του κακού. 

Αριστοτέλης: Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων.