Το Κέντρο Αριστείας «Ακρόπολις», με τη ματιά στραμμένη στην «επόμενη μέρα» της πρωτοφανούς τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς, στην άμεση και ανελέητη αντεπίθεση και ανταπόδοση του Ισραήλ, στην παγκόσμια αγωνία των εξελίξεων και της τύχης της Γάζας, στις συνέπειες των εξελίξεων στην γειτονιά του Ισραήλ αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας, διοργανώνει εσπερίδα με θέμα:

«Τρομοκρατική Επίθεση Χαμάς. Κατάσταση Πολέμου στο Ισραήλ. Συνέπειες στη Γειτονιά του Ισραήλ, στην Ευρύτερη Περιοχή Ελλάδας, Κύπρου, Τουρκίας. Παγκόσμια Αγωνία!».

Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, στις 19:00, στο Cosmos Center, 6ος όροφος, Κηφισίας 125-127, κοντά στη στάση του Μετρό Πανόρμου (Θα μεταδοθεί και διαδικτυακά: Youtube https://www.youtube.com/channel/UCNvC8b4o3Giz2YlJD1D606Q/live ) ΖΟΟΜ  https://us06web.zoom.us/j/5346511321?pwd=SENSWFk4MnVpTmZSRHdKR2JiMmpVZz09 ) 
, θα ομιλήσουν οι: Αντιπτέραρχος ε.α. Ευάγγελος Γεωργούσης, Υποναύαρχος ΠΝ ε.α. Στέλιος Φενέκος, Χρήστος Ζιώγας, Δρ. Διεθνών Σχέσεων, διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, και ο Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, Δρ. Διεθνολόγος. Συντονίζει ο ταξίαρχος ε.α. ΠΑ Δημήτρης Δεμάγκος.

Η εσπερίδα στόχο έχει, να παρουσιάσει, αναλύσει, συζητήσει, εκτιμήσει και εισηγηθεί το μέγεθος και τα νέα επιχειρησιακά δεδομένα της πρωτοφανούς τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς, την ανελέητη αντεπίθεση και ανταπόδοση του Ισραήλ, την παγκόσμια αγωνία των εξελίξεων και της τύχης της Γάζας, τις συνέπειες των εξελίξεων στην γειτονιά του Ισραήλ και στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας, αλλά και την παγκόσμια οικονομία και ασφάλεια γενικότερα. Η εσπερίδα, μαζί: οι λακωνικές εισηγήσεις, η πλατιά συζήτηση και ένα ποτήρι κρασί, δεν αναμένεται να ξεπεράσει τις δύο ώρες.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ άφησε να διαφανεί ότι η στρατιωτική απάντηση που ετοιμάζει το εβραϊκό κράτος θα είναι πρωτοφανής σε κλίμακα και εύρος. "Είμαστε στη μέση μιας εκστρατείας. Ξέρω ότι έχετε περάσει από τρομερά και δύσκολα πράγματα. Αυτό που θα βιώσει η Χαμάς θα είναι δύσκολο και τρομερό. Είμαστε ήδη εν μέσω μιας εκστρατείας και μόλις την ξεκινήσαμε. Η ηγεσία σας είναι πολύ δυνατή σε αυτές τις δύσκολες μέρες. Θα χρειαστεί χρόνος και χρειάζεται μια ισχυρή στάση στις δύσκολες μέρες που έρχονται. Το κράτος θα κάνει το παν για να σας βοηθήσει όλους. Σας ζητώ να μείνετε σταθεροί γιατί πρόκειται να αλλάξουμε τη Μέση Ανατολή. Θα τους νικήσουμε με δύναμη, πολλή δύναμη", σημείωσε ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης.

Η Χαμάς ανέφερε ότι το Ισραήλ «έχει ψευδαισθήσεις» πιστεύοντας ότι οι κάτοικοι της βόρειας Γάζας θα απομακρυνθούν από την περιοχή. Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς κάλεσε τους Παλαιστίνιους να μείνουν στα σπίτια τους μετά την εντολή εκκένωσης των αμάχων από τη βόρεια Γάζα που εξέδωσε το Ισραήλ. «Οι σκηνές μετανάστευσης και εκτοπισμού ανήκουν στο παρελθόν και δεν θα επαναληφθούν, παρά μόνο με τη νικηφόρα επιστροφή του λαού μας στην κατεχόμενη γη μας», πρόσθεσε η Χαμάς.

Η Ελλάδα όπως ανακοινώνει το ΚΥΣΕΑ συζήτησε όλες τις πτυχές της κρίσης στην περιοχή με έμφαση στη διάσταση της ασφάλειας, εσωτερικής και εξωτερικής. Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση. Η πολιτική φύλαξης των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα διασφαλίσουν ότι το Ισραήλ θα έχει τα εργαλεία που χρειάζεται για να αμυνθεί απέναντι στις επιθέσεις της Χαμάς, λέγοντας ότι η έκκληση προς το Κογκρέσο να συμβάλει στη χρηματοδότηση της εθνικής ασφάλειας των «κρίσιμων εταίρων» της Αμερικής «δεν αφορά κόμμα ή πολιτική». «Αφορά την ασφάλεια του κόσμου μας, την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής». Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του στέλνει πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών και αναχαιτιστικών που θα αναπληρώσουν το υπερσύγχρονο σύστημα αεράμυνας Iron Dome.

Για «απάθεια» σε όσα συμβαίνουν στην Γάζα κατηγόρησε τη Δύση ο Ερντογάν. Είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει νερό, ψωμί και τρόφιμα στη Γάζα, κάτι που αντιβαίνει στην Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Πού είναι η Δύση; Έχουν λάβει κάποια μέτρα σε αυτό το σημείο; Δεν έχουν» πρόσθεσε και σημείωσε: «Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία για τις επιθέσεις εναντίον των αδελφών μου στη Γάζα, οι οποίες έχουν φτάσει στο επίπεδο της σφαγής». Επιπλέον ο Ερντογάν διερωτήθηκε: «Ταιριάζει σε μια χώρα όπως οι ΗΠΑ να αποκαθιστά την ειρήνη ή να ρίχνει λάδι στη φωτιά;» «Στέλνεις αεροπλανοφόρο… Τι πας να κάνεις; Tι κάνεις και εμποδίζεις την ανθρωπιστική βοήθεια που πάει στην περιοχή; Την ίδια στιγμή, τα μέλη της νεολαίας του AKP φώναζαν το σύνθημα «η Ιερουσαλήμ είναι δική μας και θα παραμείνει δική μας».

Αναστάσιος Μπασαράς
Πρόεδρος ΕΣ
Κέντρο Αριστείας Ακρόπολις
 

Βίας ο Πριηνεύς: Άκουγε πολλά, μίλα την ώρα που πρέπει.

Θαλής o Μιλήσιος: Καλύτερα να σε φθονούν παρά να σε λυπούνται.

Κλεόβουλος ο Λίνδιος: Το μέτρο είναι άριστο.

Περίανδρος ο Κορίνθιος: Οι ηδονές είναι θνητές, οι αρετές αθάνατες.

Πιττακός ο Μυτιληναίος: Με την ανάγκη δεν τα βάζουν ούτε οι θεοί.

Σωκράτης: Εν οίδα ότι ουδέν οίδα. Ουδείς εκών κακός.

Θουκυδίδης: Δύο τα εναντιότατα ευβουλία είναι, τάχος τε και οργήν.

Πλάτων: Άγνοια, η ρίζα και ο μίσχος όλου του κακού. 

Αριστοτέλης: Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων.