Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, Αγαπητοί φίλοι, 
 
Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για τη συμμετοχή σας και τη σημαντική συμβολή σας, στην πρώτη ανοικτή εσπερίδα του Κέντρου Αριστείας Ακρόπολις, με αφορμή τη γιορτή της Μητέρας.
Το Κέντρο Αριστείας «Ακρόπολις», τίμησε και γιόρτασε απόψε την Μητρότητα σε όλες της τις εκφάνσεις.

Πέντε γυναίκες, πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, μοιράστηκαν τα μονοπάτια που διαβήκανε, αναζήτησαν τον κοινό τόπο· τη μητρότητα και διηγήθηκαν αυθεντικές προσωπικές τους ιστορίες.

Αθηνά, Ερασμία, Μαρία, Αντωνία και Εύα ήσασταν υπέροχες, ήσασταν αληθινές, προσθέσατε και άλλη αξία στη μητέρα, μας βουρκώσατε. Συγχαρητήρια,
 
Σας αγαπάμε, και, σας Ευχαριστούμε Θερμά για την παράσταση ζωής που μας δώσατε απόψε.
 
Ο πατέρας Δημήτριος μας έφερε την εκκλησία με την αγάπη την ωραία κοντά μας απόψε και τον ευχαριστούμε.

Τελευταία αλλά όχι έσχατη, η Λένα: με περίσσιο επαγγελματισμό, φιλικότητα, χάρι και απλότητα συντόνισε και ολοκλήρωσε την ορχήστρα άψογα, εξαιρετικά και την συγχαίρουμε. Σε ευχαριστούμε Λένα και σε θέλουμε στο Κέντρο και σε άλλους συντονισμούς.

Πέρα όμως από το προσκήνιο, υπάρχει και το παρασκήνια. Υπάρχουν και τα Logistics. Έβαλαν πλάτη πολλοί, ωστόσο, ξεχώρισαν για τη θέληση, τη δουλειά, το έργο, το κέρασμα και τη στήριξη γενικότερα κατά αλφαβητική σειρά:

Δημήτρης Κατελούζος, Λίνα Μπασαρά, Νικολέτα Μπράτση, Εφη Νικολαϊδη, Μαρίνα Περίδου, Εύα Τσαροπούλου, Αθηνά Χαλκιά αλλά και η Αντωνία Δήμου και ο Γιώργος Τσόγκας. Σας χειροκροτούμε και σας ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη.
 
Έχουμε τη μεγάλη τιμή και χαρά να έχουμε απόψε τον στρατηγό εα κύριο Τόρβα Δημήτριο, Επίτιμο Διοικητή της ΙΧ Μεραρχίας Πεζικού και χαρισματικό ποιητή.

Σέβομαι και εκτιμώ πολύ τον στρατηγό και ποιητή, πολλά ποιήματά του, όπως: Η τραγωδία των Τεμπών, Ο θρήνος των αιθέρων, Ωδή στην Ελλάδα, Ωδή τιμής στην Κρήτη, Κύπρος, Το Ελληνικό έπος του 40, Αγία Σοφία και άλλα κοσμούν την ιστοσελίδα του Κέντρου Αριστείας.
 
Το ποίημά του : ‘Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά, Είναι η γιορτή σου σήμερα μες στην αυλή του κόσμου’, θα απαγγείλει, και, είναι επιλογή μου, η γυναίκα μου κυρία Λίνα Μπασαρά-Γριβάκου!
 
Καμία προσπάθεια δεν ήταν μικρή, όλοι είχαν τη θέση τους, όλοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε.

Υπήρξε σχεδιασμός, επί τόπου έρευνα και άψογος συντονισμός των ενεργειών μας.

Οι ομιλήτριες ήταν εξαιρετικές, αυθεντικές, επιπλέον μετέδωσαν τη γνώση και εμπειρία με βαθιά ειλικρίνεια και συναίσθημα σε ένα κοινό εξαιρετικά προσηλωμένο και συναισθηματικά φορτισμένο.
Ο συντονισμός της κας Μπέλλου υπήρξε υποδειγματικός, αφού ακόμα και κάποιες μικρές αλλαγές που αναγκάστηκαν να γίνουν -λόγω ανωτέρας βίας- στο πρόγραμμά μας, ξεπεράστηκαν χωρίς να επηρεαστεί η εκδήλωσή μας.
 
Με τη βοήθεια και των χορηγών μας, το αποτέλεσμα ήταν άψογο.
 
Η βραδιά ήταν γεμάτη και αποδίδεται από τη δήλωση (κλαίουσας)  της Αντιδημάρχου του Δήμου Παπάγου-Χολαργού Μαρίας Μουντάκη-Αθανασάκη:
Εχω 21 χρόνια σε τούτο το Δήμο, Ποτέ  μα Ποτέ δεν έγινε καλύτερη εκδήλωση από την αποψινή.
Αποδείξαμε ότι ξέρουμε και ότι μπορούμε.
Μένει να συνεχίσουμε τον καλό δρόμο για τη μετάδοση των ιδεών μας.  Συντονισμένοι και όλοι μαζί. Διότι, όπως φάνηκε, κανείς δεν περισσεύει.
Όλοι έχουν τη θέση τους κι όλοι βάζουν το λιθαράκι τους, χτίζοντας ένα μέλλον καλύτερο για τη χώρα μας και για τα παιδιά μας.
Κοιτώντας μπροστά, ξεκινάμε τις προετοιμασίες για τα επόμενα. 
Σας ευχαριστώ
Αναστάσιος Μπασαράς, Πρόεδρος του Κέντρου Αριστείας Ακρόπολις
 

Αξίζει πολύ να δείτε τα ηχοθεάματα (βίντεο), αναρτημένα στο Youtube.
 
 

Βίας ο Πριηνεύς: Άκουγε πολλά, μίλα την ώρα που πρέπει.

Θαλής o Μιλήσιος: Καλύτερα να σε φθονούν παρά να σε λυπούνται.

Κλεόβουλος ο Λίνδιος: Το μέτρο είναι άριστο.

Περίανδρος ο Κορίνθιος: Οι ηδονές είναι θνητές, οι αρετές αθάνατες.

Πιττακός ο Μυτιληναίος: Με την ανάγκη δεν τα βάζουν ούτε οι θεοί.

Σωκράτης: Εν οίδα ότι ουδέν οίδα. Ουδείς εκών κακός.

Θουκυδίδης: Δύο τα εναντιότατα ευβουλία είναι, τάχος τε και οργήν.

Πλάτων: Άγνοια, η ρίζα και ο μίσχος όλου του κακού. 

Αριστοτέλης: Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων.