Το Κέντρο Αριστείας Ακρόπολις 

Διοργανώνει και σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα: 

«Μητρότητα: Εκεί που αρχίζει η αγάπη…».

 Λόγω Μεγάλης Ζήτησης: Προεγγραφές  https://www.coeacropolis.gr/vima/2021-10-12-13-33-29

 

Το Κέντρο Αριστείας «Ακρόπολις», εορτάζοντας τη Μητρότητα σε όλες της τις εκφάνσεις, διοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 10/5/2023, στις 18:30, στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού, στον χώρο του Αίθουσας «Μελίνα Μερκούρη».

Την εκδήλωση συντονίζει η κα Λένα Μπέλλου, δημοσιογράφος, Γραμματέας Εστίας Νέας Σμύρνης, ενώ ο π. Δημήτριος Ζαχαρόπουλος χαιρετίζει «Γυναίκες ωραίες».

Πέντε γυναίκες, πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, μοιράζονται τα μονοπάτια που διαβήκανε, αναζητώντας τον κοινό τόπο· τη μητρότητα και διηγούνται τις προσωπικές τους ιστορίες:

«Ζώντας και μαθαίνοντας από τον Πετρή μου…»: Η Αθηνά Ράϊκου μας εξηγεί πώς διαχειρίζεται την καθημερινότητά της μία μητέρα που αντιμετωπίζει τις δυσκολίες, αλλά και τον πλούτο συναισθημάτων της ανατροφής ενός παιδιού με Ειδικές Ανάγκες.

«Είμαι μαμά της καρδιάς»: Η Ερασμία Παπαδοπούλου μας μιλάει για τη συνειδητή επιλογή της υιοθεσίας και για τη διαδρομή της μέχρι να κρατήσει στα χέρια της το «παιδί της καρδιάς της».

«Η δύναμη της ψυχής»: Η Μαρία Σκολαρίκου μας εξιστορεί τους 18 «αγώνες» που χρειάστηκε να δώσει, μέσα απ’ τον δύσκολο δρόμο της εξωσωματικής διαδικασίας, με το σώμα της και την ψυχή της, για ένα όνειρο που παρέμεινε ανεκπλήρωτο.

«Με τη δύναμη της θέλησης…»: Η Αντωνία Τζαναβάρα μας περιγράφει όλα όσα αντιμετωπίζει μια μητέρα που διατηρεί τις ισορροπίες ανάμεσα στην ανατροφή των παιδιών της και στην προσωπική της εξέλιξη, κατέχοντας θέσεις ευθύνης, βάζοντας διαρκώς νέους στόχους και προσπαθώντας όλα αυτά να δένουν αρμονικά σε ένα υγιές και ευτυχισμένο οικογενειακό περιβάλλον. 

«Μονογονεϊκή οικογένεια: Μια ‘γνωστή-άγνωστη’ ιστορία»: Η Εύα Τσαροπούλου μας διηγείται μια ιστορία τόσο γνώριμη πια σε όλους, αλλά και τόσο προσωπική· αυτήν της μόνης μητέρας-γονιού, που καλείται να παίξει ταυτόχρονα πολλαπλούς ρόλους στην καθημερινότητά της.

Το Κέντρο Αριστείας, με ακλόνητη την πεποίθηση ότι η οικογένεια αποτελεί τον πρώτιστο στυλοβάτη της κοινωνίας μας, σας προσκαλεί να τιμήσετε μαζί του τη Μητέρα, τη γυναίκα εκείνη, που αποφάσισε να αφήσει την καρδιά της να κυκλοφορεί έξω απ’ το σώμα της για πάντα…

Χριστός Ανέστη,

Αναστάσιος Μπασαράς

Πρόεδρος ,

Κέντρο Αριστείας Ακρόπολις

 


Βίας ο Πριηνεύς: Άκουγε πολλά, μίλα την ώρα που πρέπει.

Θαλής o Μιλήσιος: Καλύτερα να σε φθονούν παρά να σε λυπούνται.

Κλεόβουλος ο Λίνδιος: Το μέτρο είναι άριστο.

Περίανδρος ο Κορίνθιος: Οι ηδονές είναι θνητές, οι αρετές αθάνατες.

Πιττακός ο Μυτιληναίος: Με την ανάγκη δεν τα βάζουν ούτε οι θεοί.

Σωκράτης: Εν οίδα ότι ουδέν οίδα. Ουδείς εκών κακός.

Θουκυδίδης: Δύο τα εναντιότατα ευβουλία είναι, τάχος τε και οργήν.

Πλάτων: Άγνοια, η ρίζα και ο μίσχος όλου του κακού. 

Αριστοτέλης: Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων.