18ο πολυσυνέδριο “Καινοτομία & Ανάπτυξη”: Περισσότεροι από 2.000 άτομα παρακολούθησαν τις εργασίες του 

 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 18ου πολυσυνεδρίου «Καινοτομία & Ανάπτυξη», που διοργάνωσε το ka-business.gr, τις οποίες παρακολούθησαν δια ζώσης πάνω από δυο χιλιάδες σύνεδροι, ενώ μέσω live streaming συνδέθηκαν 5.000 άτομα, αφού μεταδιδόταν ζωντανά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ka-business.gr που αποτελείται από 35.000 αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

Πενήντα εκλεκτοί ομιλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσίασαν μέσα από 6 θεματικές ενότητες τις προοπτικές τις βιώσιμης ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας, το νέο σύγχρονο βιώσιμο μοντέλο καινοτομίας και τεχνολογίας και πώς η βιώσιμη ανάπτυξη μειώνει την νεανική ανεργία σε συνδυασμό με τα επαγγέλματα του μέλλοντος.

Επιπλέον, αναλύθηκε και πως η σύνδεση πολιτισμού και τουρισμού, δημιουργούν ένα νέο πρότυπο μοντέλο ανάπτυξης και θέματα υγείας που μας αφορούν όλους.

Τις εργασίας άνοιξε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, ανακοινώνοντας πως έως το 2025, 1.2 δισ. θα δοθούν από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας για επιχειρήσεις που Καινοτομούν, ενώ ένα οργανωμένο εθνικό σχέδιο θα το τεθεί προς διαβούλευση στη βουλή και τελικώς τη ψήφιση του.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος αναφέρθηκε στον ψηφιακό βοηθό του gov.gr.

 

«Στις 12 Δεκέμβρη του 2023, κάναμε τη πρώτη εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης στην ελληνική δημόσια διοίκηση και τον νέο ψηφιακό βοηθό του gov.gr.

 

Πράγματι είδαμε μέσα σε λίγα 24ωρα δεχτήκαμε εκατοντάδες χιλιάδες ερωτήσεις, ενώ σήμερα ο αριθμός είναι 6 χιλιάδες ερωτήσεις την ημέρα», πρόσθεσε.

Μετέπειτα, ο υφυπουργός Εσωτερικών του τμήματος Μακεδονίας – Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, μίλησε για το ΥΜΑΘ και την ενίσχυση της ερευνητικής του δραστηριότητας.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι, «το ΥΜΑΘ επιδιώκει την ενίσχυση της ερευνητικής δραστηριότητας και την ανάδειξη του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η περιοχή μας, ενδυναμώνοντας την επιχειρηματική κοινότητα και προσδίδοντάς της έναν ισχυρό εξαγωγικό προσανατολισμό».

Την είδηση ότι οι υπηρεσίες που προσφέρει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μπαίνουν στο gov.gr, το ερχόμενο διάστημα, έδωσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι, «η ΠΚΜ θα είναι η πρώτη περιφέρεια της χώρας η οποία θα έχει εντάξει σχεδόν το σύνολο των υπηρεσιών της στο gov.gr. Έχουν ενταχθεί ήδη 300 και στο επόμενο διάστημα θα ενταχθούν ακόμα 300 υπηρεσίες.

Τέλος η ταλαιπωρία και οι χαμένοι χρόνοι”.

Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας, «Βιώσιμη ανάπτυξη της υγείας: Γιατί μας αφορά», ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ανάφερε ότι, «στον τομέα της δημόσιας υγείας, η αλλαγή θα πρέπει να βασιστεί στις βέλτιστες πρακτικές υγειονομικών συστημάτων ανά τον κόσμο, οι οποίες σήμερα εντοπίζονται στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη. Όσο ένα μέρος της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων δαπανάται, σε πληρωμές κοινωνικής φύσεως (στην παιδεία, με τα φροντιστήρια, στην υγεία και στην πρόνοια, π.χ., για τη φροντίδα με ίδια οικονομικά μέσα ατόμων με αναπηρία ή ηλικιωμένων), αυτό θα αποτελεί τη μεγαλύτερη τροχοπέδη στην ανάπτυξη». 

 
 
Στο πλαίσιο των εργασιών, παρουσιάστηκε και η πανελλαδική έρευνα του ka-business.gr, που εκπονήθηκε από την Interview, για την “πράσινη επιχειρηματικόητα”.
 
Την παρουσιάση επιμελήθηκε ο πολιτικός αναλυτής, Δημήτρης Βασιλειάδης.

 

Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη 

O πρόεδρος της ThessINTEC, Νίκος Ευθυμιάδης, ανέφερε ότι, “το ThessINTEC είναι το Next Big Thing της Β. Ελλάδας. Είναι ένα μοντέλο βιώσιμης Ανάπτυξης και Καινοτομίας, το οποίο γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το έργο έχει ξεκινήσει, καθώς οι υπογραφές έχουν πέσει και οι μπουλντόζες έχουν αρχίσει τη δουλειά”. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης, υποστήριξε πως η νέα πραγματικότητα απαιτεί μετάβαση των επιχειρήσεων σε μια κυκλική οικονομία. Ο Πρόεδρος της ΑΖΚ, Παναγιώτης Κετικίδης, ανεφέρε ότι, “πρέπει να αποφύγουμε τον κατακερματισμό, έχουμε πολλές ασυντόνιστες ενέργειες. Δεν μπορούμε να δίνουμε χρήματα χωρίς στόχο, αλλά να έχουμε στοχεύσεις”.

Ο Business Consultant CEO Νomad 365, Δημήτρης Τσέλιος, υποστήριξε ότι «είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε αντιπροσώπους σε όλο τον κόσμο». Για την Ελλάδα, όμως, όπως πληροφόρησε ο ίδιος, ανοιχτή πρόσκληση για αντιπρόσωπο της Nomad365 απηύθυνε στην δημοσιογράφο και δημιουργό του ka-business.gr, Ραλλιώ Λεπίδου.

Υποδομές και Μεταφορές

Ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, που βρέθηκε στο 18ο πολυσυνέδριο “Καινοτομία & Ανάπτυξη”, σχετικά με το flyover, ανέφερε ότι, “μέχρι τα τέλη του Απριλίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι πρόδρομες εργασίες και το εργοτάξιο θα πάρει την τελική του μορφή. Το έργο θα τελειώσει στην ώρα του γιατί βάζει τα λεφτά ο ιδιώτης”. 

 
 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικό Μετρό, Νικόλαος Κουρέτας, ανέφερε ότι, “12 από τους 13 συρμούς του δήμου Θεσσαλονίκης, είναι ήδη έτοιμοι, εκκρεμεί η ολοκλήρωση του σταθμού Βενιζέλου, άλλα και η βόρεια και νότια είσοδο. Θα είναι το ασφαλέστερο στην Ευρώπη”. 
 
 
 
 
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Κώστας Ταγγίρης, είπε ότι, “το χρονοδιάγραμμα είναι ότι παραλάβαμε ήδη 110 και θα παραλάβουμε ακόμα 250 με το τέλος των διαγωνισμών.
 
Ενώ με τη μέθοδο leasing στο ενδιάμεσο παίρνουμε ακόμα 150 λεωφορεία. Λύνουμε με το καλύτερο τρόπο το ζήτημα της ανανέωσης του στόλου μας”. 
 
 

Ο Γιώργος Τσαπρούνης, Γενικός Διευθυντής Επικοινωνίας ΙΝΤΡΑΚΑΤ, “έχουμε 370 έργα σε εξέλιξη, ο συνδυαστικός κύκλος εργασιών σήμερα ξεπερνά το 1 δισ., ενώ έχουμε και 5.800 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο”.

 

Αναφορικά με την ολοκλήρωση του μετρό, ο κ. Τσαπρούνης, ανέφερε ότι, “η ολοκλήρωση είναι προσωπικό μας στοίχημα, καθώς εκατοντάδες εργαζόμενοι που έχουν βάλει στοίχημα με τους εαυτούς τους το έργο να τελειώσει”. 

 

 

Ο Χαράλαμπος Μαρμάγγελος, CEO και Συνιδρυτής MC CHAR-GERS, μετέφερε ότι, “εξειδικευόμαστε στην παραγωγή και ανάπτυξη σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

 

 

Μας χαρακτηρίζει ότι είμαστε η μοναδική ελληνική εταιρεία που το κάνει αυτό, όλες οι άλλες είναι εισαγωγικές.

 

Αναπτύσσουμε ολόκληρο τον σταθμό φόρτισης συμπεριλαμβανομένου και της motherboard. Το κάνουν μόνο 5-10 εταιρείες σε όλη την Ευρώπη, ανάμεσα σε αυτές και εμείς”.

 

Την συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος, Σύνθια Σάπικα.

Διττή χρήση της Τεχνολογίας στην Άμυνα

Ο Αναστάσιος Μπασαράς, Αξιωματικός αεροπορίας ε.α., μετέφερε στο πλαίσιο του συνεδρίου ότι, “στο Κέντρο Αριστείας Ακρόπολης είμαστε ένα νέο κέντρο και έχουμε ως όραμα να μελετήσουμε, αναλύσουμε και αρθρώσουμε δημόσιο λόγο σχεδόν σε όλους του άξονες και σίγουρα σε αυτόν της καινοτομίας, τεχνολογίας και ανάπτυξης.

Γίνεται καλή χρήση της διττής τεχνολογίας στην άμυνα, αλλά όχι ιδανική”. 

 

 

Στη συνέχεια, υποναύαρχος ε.α., Γεώργιος Τσόγκας, από το βήμα που του δόθηκε εξήγησε τους συμμετέχοντες τη διττή χρήση της τεχνολογίας στην άμυνα, δίνοντας παραδείγματα, παρουσιάζοντας βίντεο, αλλά και έρευνες. 
 
 
 
 
 

Ακολούθως, ο Διευθύνων Σύμβουλος Πρίσμα Ηλεκτρονικά, Χρήστος Γιορδαμαλής, μεταξύ άλλων ανέφερε πως, “σήμερα στην εταιρεία εργάζονται σχεδόν 120 άνθρωποι, οι περισσότεροι από αυτούς στην Αλεξανδρούπολη, δημιουργούν τεχνολογίες που έχουν να κάνουν με internet of things με χρήση τεχνητής νοημοσύνης από δεδομένα που έρχονται από αισθητήρες.

Τον επόμενο χρόνο, θα έχουμε την ευκαιρία να εκτοξεύσουμε τον δικό μας νανοδορυφόρο με κύριες εφαρμογές τη ναυτιλία και εφαρμογές που έχουν να κάνουν με φυσικές καταστροφές ανιχνεύοντας δορυφόρους και να προλάβει καταστροφές”.

Βιώσιμη Ανάπτυξη και Κοινωνία

H Ελένη Γκουζιούτα, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης MENARINI HELLAS SA, τόνισε ότι, “η φαρμακευτική εταιρεία MENARINI HELLAS έχει έντονη δραστηριότητα στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, επενδύουμε στον άνθρωπο, την κοινωνία και τον άνθρωπο”.

 
Την ίδια στιγμή, η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΡΥΙΖΑ – ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπούλου, ανέφερε ότι, “σήμερα, η χώρα καταγράφει πολλά στοιχεία που μας κάνουν να ανησυχούμε.
 
Όταν 2,7 εκατ. άνθρωποι στη χώρα μας ζουν σε απόλυτη εξαθλίωση, το κράτος πρέπει να παρέμβει άμεσα για τη μείωση αυτού του ποσοστού.
 

 

 

Ακολούθως, ο δήμαρχος Ευόσμου – Κορδελιού, κ. Αλεξανδρίδης, υπογράμμισε ότι, “στα δυτικά, η ανάπτυξη που βλέπουμε δεν είναι πράσινη”.

 

 

 

Ο εκπρόσωπος του ΦΟΔΣΑ, κ. Λαφαζανίδης, υπογράμμισε ότι, “βιώσιμη ανάπτυξη είναι η καλύτερη ποιότητα ζωής όχι μόνο για τον άνθρωπο αλλά και για κάθε ζώντα οργανισμό. Αυτό φυσικά για να επιτευχθεί πρέπει να καταβληθεί μια προσπάθεια από όλους και ειδικά από τους επιστήμονες”. 

Next Generation

Την θεματική χαιρέτησε βιντεοσκοπημένα η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφέροντας ότι, “η νεανική ανεργία αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες προκλήσεις στη σύγχρονη κοινωνία στη χώρα μας, η οποία όχι μόνο στερεί από τους νέους τη δυνατότητα να συνεισφέρουν στην οικονομία, αλλά και υπονομεύει και την κοινωνική συνοχή”. 

Αργότερα, η υφυπουργός Παιδείας αρμόδια σε θέματα δια βίου μάθησης και επαγγελματικής κατάρτισης, Ιωάννα Λυτρίβη, μέσω διαδικτύου, τόνισε ότι, “οι νέοι πρέπει να μείνουν και να επενδύσουν στον τόπο τους επειδή το θέλουν, όχι απλά για να μείνουν. Υπάρχει κενό στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση γιατί διαχρονικά η ελληνική κοινωνία την αντιμετώπιζε λίγο σαν το αποπαίδι της εκπαίδευσης. Η μετά δευτεροβάθμια εκπαίδευση και κατάρτιση είναι ένας δρόμος, μια εναλλακτική διαδρομή που δεν έχει φροντιστεί ιδιαίτερα”.

Η Founder – Manager Director, Corfu Real Estate, Ρούλα Ρουβά, από το βήμα που της δόθηκε μετέφερε στο κοινό ότι, “καινοτομία είναι δημιουργία νέων ιδεών, προϊόντων και ιδεών. Η δική μας μοναδικότητα είναι ότι προσεγγίζουμε και μιλάμε με τους επενδυτές με έναν διαφορετικά τρόπο, μέσα παπο εικόνες και εμπειρίες.
 
Δείχνοντας την υπέροχη φύση της Ελλάδας μέσω βίντεο, την υπέροχη γαλήνια θάλασσα, τις εκπληκτικές παραλίες, τις ατελείωτες βόλτες στα πανέμορφα σοκάκια της Ελλάδας, στην ευτυχία και τη χαρά που δίνει η ζωή στην χώρα μας. Η καινοτομία προχωράει και ζητάει άτομα του σήμερα”.
 
Για το μέλλον του επάγγελμα του ζαχαροπλάστη μίλησε ο πρόεδρος Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών, Μάριος Παπαδόπουλος, αναφέροντας ότι, “η τέχνη όταν την αγαπήσεις και της δώσεις αυτό που θέλει, γίνεται επάγγελμα.Η ζαχαροπλαστική είναι ένα επάγγελμα – τέχνη.
 
Οι νέοι άνθρωποι επηρεάζονται από την τεχνολογία. Ναι και μακάρι να υπήρχε μια εκπομπή μόνο για γλυκά. Με το που τελειώνουν τη σχολή όλοι βρίσκουν δουλεία. Οι μισθοί είναι πολύ καλύτεροι από απλές γραμματειακές δουλειές”. Μάλιστα, ο κ. Παπαδόπουλος προσέφερε γλυκά στους παρευρισκόμενους. 
Η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Ευθυμίου, δήλωσε ότι, “προτεραιότητα μου είναι να κάνουμε ανάσχεση του brain drain, brain gain και να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τους νέους του τόπου μας εδω.
 
Οι νέοι αμείβονται λιγότερο από τους μεγαλύτερους στη Ευρώπη και αυτό πρέπει να αλλάξει.
 
Επίσης, οι γυναίκες δεν συνεισφέρουν όσο θα έπρεπε στο εργατικό δυναμικό της χώρας μας, αλλά ακόμα το ποσοστό δεν είναι το επιθυμητό”. 
Ο ιδρυτής και επιστημονικός Διευθυντής της EMPLOY EDU, Χρήστος Ταουσάνης, είπε πως, “δεν νοείται να εξάγουμε από τα πανεπιστήμια 4 χιλιάδες φιλολόγους και να μην κάνουμε σύνδεση πανεπιστημίων και αγοράς εργασίας.
 
Θεωρώ ότι αν δεν προνοήσουμε και πόσο μάλλον για την πόλη μας, η επόμενη κρίση που θα γνωρίσει η χώρα μας είναι της ψηφιακής μετάβασης.
 
Είμαστε σε μια περίοδο που οι εξελίξεις τρέχουνε τόσο επιθετικά. Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά, οι μισοί από τους ανθρώπους που είναι σήμερα εδώ στην αίθουσα ως μαθητές δεν είχαν υπολογιστές στο σπίτι τους.
 
Πράγματα που σήμερα θεωρούμε αυτονόητα σήμερα, 15-20 χρόνια πριν δεν μπορούσαμε να τα φανταστούμε”. 
Ο Καθηγητής Πληροφορική του ΑΠΘ, Ιωάννης Πήτας, μίλησε για τις επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και την αγορά εργασίας. Ειδικότερα, όπως είπε ο ίδιος,
“η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί τεράστιες δυνατότητες αύξησης και της παραγωγικότητας και της απασχόλησης μακροπρόθεσμα, καθώς και του ΑΕΠ. Βέβαια, αρκετά επαγγέλματα θα εξαφανιστούν.
Η τεχνητή νοημοσύνη είναι μια προσέγγιση του να φτιάξουμε υπολογιστικά συστήματα τα οποία να προσομοιώνουν την ανθρώπινη νοημοσύνη αλλά όχι μόνο αυτό. Αλλά και την ανθρώπινη αλληλεπίδραση με το περιβάλλον. Την χρειαζόμαστε γιατί έχουμε αύξηση των δεδομένων, τα οποία δημιουργούνται συνέχεια”. 

Η Ιωάννα Μητακίδου, ιδιοκτήτρια της ακαδημίας LMI London Makeup Institute, τόνισε ότι, “όταν έκανα την επιχείρηση ανακάλυψα την ακαδημαϊκή έλλειψη των τεχνικών επαγγελμάτων μέσα στις τεχνικές σχολές. Θα έπρεπε να το δούμε πολύ σοβαρά αυτό το κομμάτι”. 

Βιώσιμος Τουρισμός

Η υφυπουργός τουρισμού, Έλενα Ράπτη, από το βήμα που της δόθηκε, μετέφερε ότι, «η νέα στρατηγική μας για τον ελληνικό τουρισμό περιλαμβάνει ένα λεπτομερές σχέδιο και συγκεκριμένους στόχους.

 

Πρώτος στόχος είναι η προώθηση της βιωσιμότητας των προορισμών, μέσω της ενδυνάμωσης της διακυβέρνησης σε τοπικό επίπεδο, για να είναι πιο αποδοτική η διαχείριση και η προώθηση των προορισμών”. 

 

Αργότερα, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, σχολίασε ότι, «αν σουρώσουμε την Ελλάδα θα μείνει θάλασσα και πολιτισμός».

Ο αντιδήμαρχος πολιτισμού και τουριστικής ανάπτυξης του δήμου Θεσσαλονίκης, Βασίλειος Γάκης, «η χώρας μας είναι η κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού”.

 

 

Μετέπειτα, η διευθύντρια επιχειρησιακού σχεδιασμού και ανάπτυξης NOISIS AE, Χριστίνα Παρασκευαΐδου, τόνισε πως «είναι πολλά τα χρηματοδοτικά εργαλεία και πολλές επιχειρήσεις το έχουν ανάγκη. Έτσι αναβαθμίζουμε το τουριστικό προϊόν κάνοντας το πιο βιώσιμο». 

 

 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ, Πέτρος Καλπακίδης, έπλεξε να μην τοποθετηθεί, αλλά να προβάλει το βίντεο που δημιουργήθηκε για να αναδείξει το ελληνικό κόσμημα και πως αυτό συνδέεται με την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας.
 
Ανέφερε μόνο ότι, «ίσως θα πρέπει να φύγουμε από την βιομηχανία του τουρισμού και να περάσουμε στην τέχνη του τουρισμού. Το κόσμημα είναι διαχρονικό και θα έπρεπε να μπει στην ανώτατη παιδεία. 

 

 

Την συζήτηση συντόνισε η Συντονίστρια Ειδικών Μορφών Τουρισμού της ΝΔ, Ιωάννα Μυταυτσή.

 

 

Βιώσιμη Υγεία

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Νικόλαος Λυσσαρίδης, ο οποίος ανέφερε ότι, «εμείς είμαστε μία περιφέρεια η οποία τα τελευταία χρόνια είχαμε σχέση με την απολιγνιτοποίηση. Όπως γνωρίζετε, μετά από το 2019, αυτό έχει σταματήσει και πλέον θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο Brand name στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, έτσι ώστε να προβάλλουμε όλα αυτά τα τοπικά προϊόντα που έχουνε σχέση με την βιώσιμη ανάπτυξη την κυκλική οικονομία και να παρουσιάσουμε ουσιαστικά τα προϊόντα μας τα οποία έχουν σχέση με την υγεία του ανθρώπου».

 

 

Αργότερα, ο περιφερειακός σύμβουλος της ΚΜ, Χρήστος Παπαστεργίου, ανέφερε ότι, «θα έλεγε κανείς βλέποντας την σύνθεση του πάνελ και την συντονίστρια, τι σχέση έχει ο πρωτογενής τομέας με τον τομέα της υγείας, θα έλεγα όμως ότι ακριβώς από δω πρέπει να ξεκινήσουμε από τον τομέα της υγείας, ο οποίος έχει αναφορές και διασυνδέσεις με οποιαδήποτε δραστηριότητα υπάρχει είτε οικονομική είτε κοινωνική και επιστημονική».

 

 

Ο φαρμακοποιός – ιδρυτής Yria natural Cosmetics, Αθανάσιος Βαρβαρήγος, μεσω Skype, εισέφερε στη συζήτηση ότι, «πολλές φορές γίνονται συζητήσεις, αλλά είναι από τις λίγες όπου άκουσα συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις. Από την μεριά μας, εμείς εντοπίσαμε κάποια πράγματα όταν οι άνθρωποι πήγαιναν στην θάλασσα και καιγόταν. Έτσι, ξεκίνησα να βλέπω τις τεχνικές του Ιπποκράτη, ο οποίος προσπαθούσε να αναπλάσει τραύματα. Ξεκινήσαμε την έρευνα από εκεί σε συνδυασμό με τοπικά προϊόντα. Προσπαθήσαμε με τρόπο σύγχρονο, αποτελεσματικό και έντιμο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες».

Ο διευθυντής Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Elisabeth, Αναστάσιος Καλλίας, υπογράμμισε ότι, «ο καθένας από εμάς ξέρει πως δεν είναι εύκολο να είσαι ηλικιωμένος. Το δύσκολο να μπορείς να τηρήσεις την αξιοπρέπεια και την ποιότητα της ζωής σου μέχρι τη τελευταία στιγμή. Είναι η πρώτη μονάδα ολιστικής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων.
 
Όλοι οι χώροι είναι προσεκτικά φτιαγμένοι, με καλά υλικά και μελέτη. Μάλιστα θα δημιουργηθεί και κέντρο σύγχρονης τραυματιολογίας.
 
Έχει αναβαθμίσει όλη τη γύρω περιοχή.
 
Θέλαμε μια οργανωμένη, υπερσύγχρονη μονάδα. Αναγνωρίστηκε η αναγκαιότητα για μια πιο ολιστική και εξειδικευμένη προσέγγιση της τρίτης ηλικίας». 

Την ενδιαφέρουσα συζήτηση κατεύθυνε η δημοσιογράφος της εφημερίδα, “Ύπαιθρος Χώρα”, Χρυσοχόου Αφροδίτη.

Βράβευση τριών γυναικών για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα

Μετά το πέρας των εργασιών, η δημοσιογράφος και δημιουργός του ka-business.gr, Ραλλιώ Λεπίδου, βράβευσε τρεις γυναίκες επιχειρηματίας για την προσφορά τους στον κόσμο του επιχειρείν. Τα βραβεία απονεμήθηκαν στην Ρούλα Ρουβά, την Δήμητρα Κατσαφάδου και την Αμάντα Ζυγουλιά.

Φινάλε με επίδειξη Βιώσιμης Μόδας

Στο τέλος, οι παρευρισκόμεοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια καινοτόμα επίδειξη βιώσιμης μόδας, απο τους σχεδιαστές Λευτέρη Χαζτηδημητριάδη και Ντενίζ Ελευθερίου.

Μάλιστα, η δημιουργός ka-business.gr και δημοσιογράφος, Ραλλιώ Λεπίδου, φύτεψε σε μια γλάστρα ένα μπλουζάκι απο υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, το οποίο σε λίγους μήνες θα λιώσει μέσα στο χώμα, ενώ η ετικέτα του ήταν φτιαγμένη απο σπόρους που σε λίγο καιρό θα ανθίσουν λουλούδια.

Με αυτή την υπόσχεση, λοιπόν, της ανάπτυξης και της καινοτομίας έδωσε ραντεβού για επόμενο πολυσυνέδριο “Καινοτομία & Ανάπτυξη” η Ραλλιώ Λεπίδου.

Το πολυσυνέδριο τέθηκε υπό την αιγίδα του υπ. Ανάπτυξης, του υπ. Εσωτερικών τμήμα Μακεδονίας – Θράκης, αλλά και το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Βίας ο Πριηνεύς: Άκουγε πολλά, μίλα την ώρα που πρέπει.

Θαλής o Μιλήσιος: Καλύτερα να σε φθονούν παρά να σε λυπούνται.

Κλεόβουλος ο Λίνδιος: Το μέτρο είναι άριστο.

Περίανδρος ο Κορίνθιος: Οι ηδονές είναι θνητές, οι αρετές αθάνατες.

Πιττακός ο Μυτιληναίος: Με την ανάγκη δεν τα βάζουν ούτε οι θεοί.

Σωκράτης: Εν οίδα ότι ουδέν οίδα. Ουδείς εκών κακός.

Θουκυδίδης: Δύο τα εναντιότατα ευβουλία είναι, τάχος τε και οργήν.

Πλάτων: Άγνοια, η ρίζα και ο μίσχος όλου του κακού. 

Αριστοτέλης: Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων.