Αγαπητοί Προσκεκλημένοι,

Το Βίντεο της Ομιλίας: https://www.youtube.com/watch?v=ac2WeAW57Lg

Το αξιόμαχο και η επιχειρησιακή ικανότητα της Π.Α. προϋποθέτει πρωτίστως θάρρος και γενναιότητα ψυχής όλου του ανθρώπινου δυναμικού μας, όπως επίσης αυταπάρνηση από τις προκλήσεις των εύκολων επιλογών της καθημερινότητας και αγάπη για την μυθοπλασία του Δαίδαλου και του Ίκαρου που σαγήνευσε την παιδική ψυχή μας, για να γίνει χρόνους μετά, το όνειρο πραγματικότητα.

Ο ακρογωνιαίος όμως λίθος πάνω στον οποίο κτίζεται η δεινότητα, η ευστροφία, η επιθετικότητα με γνώμονα το αποτέλεσμα, όπως επίσης, η γνώση και ο επαγγελματισμός του κάθε μαχητή, είναι η εκπαίδευση.

Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που δημιούργησε ανεξάρτητο Αεροπορικό Κλάδο με σχεδιασμένη, συστηματική και αποτελεσματική εκπαίδευση.

Η Σχολή Ικάρων με την όποια μορφή, οργάνωση ή ονομασία συστάθηκε από το 1931 μέχρι σήμερα, έχει προσφέρει στη Χώρα επιφανές έργο που αποτιμάται μέχρι σήμερα σε αναρίθμητες επιχειρησιακές επιτυχίες, αλλά και απώλειες, προκαλώντας την βαθιά αναγνώριση της Π.Α. από τους φίλους, όπως  και τον φόβο του μοιραίου λάθους στους εχθρούς.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της αναγνώρισης και της οφειλόμενης τιμής προς όλους εκείνους που κατέθεσαν με περίσσευμα ψυχής, με επιμονή και αφοσίωση, την γνώση και την πείρα τους για να σφυρηλατήσουν αεροπόρους όλων των ειδικοτήτων μέσα στην Ελληνική Αεροπορική Ακαδημία, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Ικάρων, διοργανώνει επετειακή εσπερίδα για τα :

«90 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΚΑΡΩΝ – 1931 – 2021»

 

 

Στο πλαίσιο, της ανωτέρω εσπερίδας, παρουσίασα, λοιπόν, την ομιλία:

Οι Σχολές των Μηχανικών της Πολεμικής Αεροπορίας, στα 90 Χρόνια της Λειτουργίας της Σχολής Ικάρων.

 

 

 

 

Είμαι ο Αναστάσιος Μπασαράς.

Σμήναρχος ε.α. Μηχανικός Τηλεπικοινωνιών -Ηλεκτρονικών.

Τέως Ανώτερο Διεθνές Στέλεχος του ΝΑΤΟ. Συγγραφέας Επιστημονικών Βιβλίων.

Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Σ.Α.Σ.Ι..

Πρόεδρος του Κέντρου Αριστείας Ακρόπολις.

Μέλος του ΔΣ της Αεροπορικής Ακαδημίας της Ελλάδας.

Είναι μεγάλη η τιμή που μου έγινε και, ακόμη, μεγαλύτερη η χαρά μου να παρουσιάσω απόψε τους Μηχανικούς της Πολεμικής Αεροπορίας και να προβάλω και τιμήσω το έργο τους στα 90 χρόνια της αεροπορικής ζωής των.

Στην χωρίς διακοπή παρουσίασή μου, και μέσα σε 20 λεπτά, παρουσίασα:

- Την ιστορική διαδρομή της εκπαίδευσης των μηχανικών της ΠΑ, Σταθμεύοντας: 1931, στην αρχή, οι πρώτοι αερομηχανικοί προερχόμενοι από τη ΣΝΔ, 1938 πρώτη σειρά Μηχανικών της ΣΑ, 1949 ΣΜΑ Μηχανικοί Αεροναυπηγοί, 1955 ΣΜΑ Μηχανικοί Τηλεπικοινωνιών -Ηλεκτρονικών, 1959 ΣΜΑ Μηχανικοί Αεροπορικών Εργων, 1963 ένταξή μου στην ΠΑ και 1991 ένταξη των πρώτων γυναικών μηχανικών στη ΣΜΑ.

-Τις σημαντικές δράσεις και την μεγάλη συνεισφορά τους, όχι μόνο στην ΠΑ αλλά και στην αεροπορική εκπαίδευση,  την τεχνολογία-βιομηχανία, γενικότερα, και στην πολιτεία και στο ΝΑΤΟ.

- Και, έκλεισα με κάποιες προτάσεις, μου!

Η παρουσίαση, δεν περιέχει τα ακουστικά εφφέ, ωστόσο διαβάζεται και είναι κατανοητή μέσω των διαφανειών και επιγραμματικού κειμένου.

Η συνέχεια ΕΔΩ!


Βίας ο Πριηνεύς: Άκουγε πολλά, μίλα την ώρα που πρέπει.

Θαλής o Μιλήσιος: Καλύτερα να σε φθονούν παρά να σε λυπούνται.

Κλεόβουλος ο Λίνδιος: Το μέτρο είναι άριστο.

Περίανδρος ο Κορίνθιος: Οι ηδονές είναι θνητές, οι αρετές αθάνατες.

Πιττακός ο Μυτιληναίος: Με την ανάγκη δεν τα βάζουν ούτε οι θεοί.

Σωκράτης: Εν οίδα ότι ουδέν οίδα. Ουδείς εκών κακός.

Θουκυδίδης: Δύο τα εναντιότατα ευβουλία είναι, τάχος τε και οργήν.

Πλάτων: Άγνοια, η ρίζα και ο μίσχος όλου του κακού. 

Αριστοτέλης: Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων.